Министерството на образованието и науката не е било информирано по никакъв

...
Министерството на образованието и науката не е било информирано по никакъв
Коментари Харесай

В МОН не знаели нищо за продажбата на Школо, научили от медиите

Министерството на образованието и науката не е било осведомено по никакъв метод за продажбата на " Школо " на непозната компания. След издание на информация в медиите институцията сезира ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни за инспекция на случая.

Това съобщи във вторник пресцентърът на Министерството на образованието и науката. От цифровата просветителна платформа, на която са е-дневниците на преобладаващия брой учебни заведения в страната, оповестиха преди ден, че са били добити от английска компания. Това стана мотив за мнения в обществените мрежи с запитване какво ще стане с персоналните данни на възпитаници, родители и по-крайни реакции, че това е изменничество и удар по националната сигурност. От " Школо " излязоха с уверението, че никой не продава персонални данни и те не са застрашени.

" МОН все още няма договорни връзки с " Школо ", само че доста от българските учебни заведения са клиент на платформата. С цел отбрана на тези просветителни институции министерството ще предприеме всички дейности за разяснение на случая. Вече е изпратено и писмо до компанията с искане неотложно да даде цялата налична информация, а дружно с това са сезирани и способените органи ", оповестиха още от министерството. 

След това ведомството прибавя, че по тази причина било добре да се употребява на е-дневника към държавната система. Проблемите към действието на Национална електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение (НЕИСПУО) обаче отхвърлиха огромна част от учебните заведения от това да я употребяват.

" Случаят е индикативен, че е оправдано потреблението на услугата електронен дневник към държавната система - Национална електронна осведомителна система за предучилищното и учебното обучение (НЕИСПУО). Към момента над 830 просветителни институции работят с нея ", пишат още от МОН.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР